Projekter & orkestre

 

Ramashang

Vikingegalskab og middelaldergøglerpunk i samme band.

Ramashang spiller, iført middelalderkostumer, musik i den selvudnævnte genre middelalder-gøglerpunk. På instrumenter som skalmeje, sækkepibe, fløjte, davul og djembe spiller vi primært original musik i en skøn forening af nordisk folkemusik, europæisk middelaldertone og fest og farverSe mere >>

Duo Dragore


Med udspring i det fransk/canadisk baserede orkester La Mandragóre - som har underholdt mangt et publikum siden 1995 - sætter Duo'Dragóre to af orkestrets erfarne musikere stævne i form af Ingried Boussaroque - nu bosat i Skotland - og Nicolas Simms fra Danmark.


Duo’Dragóre tilbyder musikalsk underholdning til middelaldermarkeder; fra gade-optræden til taffelmusik med sang, musik og danse som trækker publikum med tilbage til middelalderen.


Se mere >>

Krydsfelt

Et uhøjtideligt møde mellem tidlig musik, folkemusik, barok- og klassisk musik.

De to musikere skaber billeder for vores indre øre, mættet til bristepunktet med sanseindtryk som et veldækket bord ved fyrstens hof. Der er ingen noder, kun nærvær. Der er selvironi og humor. Plads til spontane klapsalver, spørgsmål, samt små historier om musikken og inspirationens kilder. 


Nicolas Koch-Simms - DREJELIRE

Monica Schmidt Andersen - BLOKFLØJTER


Se mere >>Virga


Virga forener musik,  elektronik og digte  i en hidtil uset kombination af drejelire og  poesi: Fra magiske, forvredne folkesange og syrede lydlandskaber, til melankolske dystopier og stilfærdige reflektioner over kærlighe og død.


  Sammen giver de to kunstnere deres bud på hvordan man i en verden af digital kommunikation, kan finde ind til sanseligheden og nuancerne i det talte ord, som er fundamental for at vi kan leve sammen.


Nikolaj Johansen -  TEKST & VOKAL

Nicolas Koch-Simms - DREJELIRE


Se mere >>

Izar Melting Pot Ensemble


Izar Melting Pot Ensemble består af fire musikere med hver sin tilgang til musikken: Fra folkemusik, over europæisk - og arabisk klassisk musik til moderne rytmisk musik, der smelter sammen i en  musikalsk historiefortælling, fra den mørke middel-alder og frem til idag.


Med Bilal Irshed - ARABISK OUD

Maimonide - SLAGTØJ

Pernille Petersen - BLOKFLØJTER

Nicolas Koch-Simms -DREJELIRE


Orkestrets album "The melting pot" blev i 2015 kåret som ugens album på P2

Se mere >>LURIFAS


Med toner fra drejelire, trommer og skalmeje viser de skælmske musikanter rundt i folkeviser, sanglege og spændende fortællinger. Inde i det store telt kan man se skyggeteater om drager, helte og mytologi, og hvis man er nysgerrig og rigtig heldig, kan man måske også finde den legende Lurifas inde i sig selv.


Louise Svane Beck - Violin, skalmeje, sang

Rasmus Svane Beck -  Davul, sang

Nicolas Koch-Simms - Drejelire, darbuka, sang


Se mere >>TRIO TOCIXO


"Transeuropæisk folkemusik med en giftig eftersmag"


Trio Toxico er en krydsninng imellem to østiske - og en dansk musiker. Musikken er ny men  har dog et fast tag i tradtioernerne .


Anton Hacker - Kontrabas, sang

Roxanne Szankovich  -  Violin, sang

Nicolas Koch-Simms - Drejelire, sang


Se mere >>

30.10.2016 – 13.11.2016

Teater & anden scenekunst

Musikalske foredrag

 

Kaffebordet


 

“Kaffebordet” - En sammensmeltning af musik, fortællinger, flotte historiske dragter og naturligvis masser af kaffe!

 Showet kombinerer koncert, foredrag og forestilling i en to timers oplevelsessymfoni for alle sanser.


Med den sorte drik som omdrejningspunkt udforsker Kaffebordet danskernes kulturhistorie, og tilbyder publikum et nyt og spændende perspektiv på historiske tendenser og begivenheder, som har været med til at forme vores samfund i dag.


Nicolas Koch-Simms - DREJELIRE

Monica Schmidt Andersen - BLOKFLØJTER

Annette Herbst - FOREDRAG


Se mere  >>


Troens Bord


Et musikalsk foredrag om bordets glæder og funktioner i spændingsfeltet før og efter renæssancen, skabt med ønsket om at forene musik-, historie- og kulturformidling i en både spektakulær og lærerig form:


Iført historiske dragter og med et prægtigt højbord som kulisse fortælles om tidens traditioner i forhold til stand, tro, politik, hygiejne og meget andet.


Nicolas Koch-Simms - DREJELIRE

Monica Schmidt Andersen - BLOKFLØJTER

Annette Herbst - FOREDRAG


Se mere >>

Orkestre

HAMLET - Walking Hamlet, Kronborg


Slottet træder i karakter som en vægtig med- og modspiIler, medens publikum bevæger sig til bastionerne, i sale, rum, kældre, slotskirke etc., hvor handlingen og replikkerne udspiller sig. Man følger stykket, der så at sige "finder sted” lige for øjnene - som en slags "renæssance-dokumentarisme", samtidig med at Kronborgs majestætiske sale, gemakker, rum og mure genlyder af historiens vingesus. Denne insisterende version understøttes yderligere af lyd- lyssætning, der driver handlingen og publikum fra sted til sted - fra scene til scene!


Ide, manuskript og iscenesættelse: Chr. Steffensen

Komponist: Fuzzy

Produktion: Den Danske SkuepladsVores vej, Odense Teater


En sen aften på Odense Teater sker noget højst uventet. En ellers harmløs monolog med skuespilleren, Kristian Holm Joensen, udvikler sig så dramatisk, at alle publikummer må forlade salen og vandre med ind i teatrets magiske univers for sammen at opleve det hele fra starten.


Koncept & Iscenesættelse: Jeppe Sand

Musik: Nicolas Koch-Simms

Skuespiller: Kristian Holm Joensen


Eventyret om Mac the Knife, H.C.A. Festivals


Hvor der igår lå en tomt butik, ligger nu     Jennys saloon, og folk som  kommer ind fra gaden, bliver hvirvlet ind i et  westerneentyret om  Jenny the pirate og Mac the Knife.  Grænserne imellem musikere og skuespillere flyder i en humoriskisk fortælling  om whiskey, kærlighed og cowboys.


Koncept og produktion: Teater uden Scene

Nat på museet, Brands Kunstmuseum


Fire kunstnere & ti unge mennesker lukker sig inde en hel nat på Brandts Kunstmuseum, hvor de skal skabe en færdig teaterforestilling i en af udstillingerne på kun 24 timer.


Skuespiller: Casper Wichmann

Musiker: Nicolas Koch-Simms

Forfatter: Nikolaj Kvistgaard Johansen

Instruktør: Jeppe Sand

10 studerende fra Mulernes Legatskoles Teaterlab.

 

Lykkes det?, Det skrå Teater


“…Det er  det tættest man kommer på en scenekunst-udgave af Paradise Hotel…”

I fem dage lukker Det Skrå Teater en række meget forskellige kunstnere inde, der med hver deres kunstneriske evner skal være med til at skabe en færdig og samlet forestilling. Lykkes det?


koncept og Produktion: Det skrå Teater

Buffo Mysterium, Syddansk Musikkonservatorium

       og Skuespillerskole, Odense


Mennesket sjæl blotlægges på godt og ondt i  en smuk musikalsk nyfortolkning af Vladimir Majakovskijs socialistiske stykke fra 1921. Følg en række vidt forskellige karakterer på deres rejse over jorden, i himmelen og til helvede, i en en stærk billedlig fortælling om liv, død og verdens-revolutionen.


Koncept devising  og Iscenesættelse: Jonathan Paul Cook og Anne Birch.

 

Keep Walking,   Syddansk Musikkonservatorium

og Skuespillerskole, Odense


I nutidens Japan forenes to skæbner tilfældigt: den unge Kafka Tamura, en intellektuel, der føler sig hjemme i et bibliotek og den gamle Nakata, en analfabet, der elsker naturen og kan tale med kat.

En musikdramatisk forestilling frit efter Haruki Murakamis “Kafka på stranden”


Instruktør: Peter Kunz,

15.10.2015 – 21.10.2015

22.08.2014 – 23.08.2014

13.12.2014 – 14.12.2014

23.04.2014 – 27.04.2014

08.10.2013 - 10.10.2013

09.10.2012 – 11.10.2012

NÆSTE KONCERT

DATO:

ORKESTER:

STED:

KONTAKTINFO

SIDSTE NYT


Jeg  kan nu findes på musikundervisning.dk som ved den lejlighed er blevet den første musikskole i Danmark til at udbyde undervisning på drejelire.