Biografi

BIOGRAFI

NICOLAS KOCH-SIMMS


Nicolas (Født 23. maj 1984) er født og opvokset på Sydsjælland hvor han allerede som barn blev inspireret til at gå den musikalske vej; både i hjemmet og på Steinerskolen hvor musikken har en naturlig del af hverdagen samt senere på den lokale musikskole


I 2005 - i en alder af 20 år opdagede Nicolas - efter at have eksperimenteret med mange forskellige instrumenter; fra violin, fløjter, klaver, guitar og harmonika mm. første gang drejeliren. Kun fem år senere søgte han ind - og blev som den første i Danmark optaget på konservatoriet med drejelire som sit hovedinstrument.


Under sin studietid har Nicolas læst hos den østriske drejelire-virtuos Matthias Loibner. Desuden har han har modtaget undervisning fra promenente lirespillere som bl.a. Poul Lendal (DK), Harald Petterson (S), Anders Ådin (S), Stephen Tyler (UK), Cliff Stableton (UK), Thierry Nouat (FR) og Gilles Chabenat (FR).


I 2009 var Nicolas med til at stifte foreningen Dronemusik Danmark som i dag er et aktivt mellemled imellem den professionelle musikscene og et spirende vækstlag indenfor brugen af traditionelle musikinstrumenter.

I 2019 blev foreningen nomineret til en Danish Music Award folk/world i kategorien: “Årets Folk Formidler” for dens arbejde Nicolas som formand.


I dag er Nicolas en af Danmarks førende musikere på sit sitnaturinstrument, og igennem hans mange års arbejde med instrumentet har han været med med til at løfte drejeliren op til nye højder på den danske musikscene.


Fun fact:


Leverandør til det kongelige danske hof:

I 2013 medvirkede Nicolas ved en koncert for kongefamilien samt særligt inviterede gæster i Fredensborg Slotskirke. Koncerten præsenterede regentparret for et potpourri af alt fra klassiske værker til traditionelle folkemelodier, hvor Nicolas bidrog med kompositionen Für Lizzy.

Copyright ©2021 Nicolas Koch-Simms