Orkestre/projekter mm.

Orkestre

Ramashang


Ramashang spiller, med historiske drager og musik i den selvudnævnte genre viking/middelalder-gøglerpunk. På instrumenter som skalmeje, sækkepibe, davul og djembe og drejelire spilles der primært original musik i en skøn forening af nordisk folkemusik, europæisk middelaldertone, fest og farver!

Nicolas Koch-Simms - DREJELIRE
Jonas Lind - SÆKKEPIBE
Ronny Sterlø - SKALMEJE
Magnus Krogh - DAVUL
Tommy Lange - DJEMBE


Se mere >>Krydsfelt


Et uhøjtideligt møde mellem tidlig musik, folkemusik, barok- og klassisk musik. Der er ingen noder, kun nærvær. Der er selvironi og humor, og  plads til spontane klapsalver, spørgsmål, samt små historier om musikken og inspirationens kilder. 


Nicolas Koch-Simms - DREJELIRE

Monica Schmidt Andersen - BLOKFLØJTER


Se mere >>Virga


Virga forener musik, elektronik og digte i en hidtil uset kombination af drejelire og poesi: Fra magiske, forvredne folkesange over melankolske dystopier til stilfærdige reflektioner over kærlighe og død. Sammen giver de to kunstnere deres bud på hvordan man i en verden af digital kommunikation, kan finde ind til sanseligheden og nuancerne i det talte ord, som er fundamental for at vi kan leve sammen.


Nikolaj Johansen - TEKST & VOKAL

Nicolas Koch-Simms - DREJELIRE


Se mere >>SOLSORT


Solsorten er den mest udbredte fugl i Danmark og dens genkendelige, melodiske sang har altid været soundtracket til vores alle sammens liv. Nu flyver solsorten smukt ind og lægger kunstnernavn til den fynske sangerinde og sangskriver Betina Følleslevs første musikalske projekt som solist. Resultatet er albummet, ”Jeg husker det hele, jeg husker ingenting”.


Se mere >>


Betina Følleslev - Leadvokal/kor
Anja Følleslev - Kor/akustisk guitar
Michael Engman Rønnow - Bas, guitar, percussion, programmering Björn Jönsson - Trommer
Nicolas Koch-Simms - Drejelire
Lind Felding: - CelloLurifas


Med toner fra drejelire, trommer og skalmeje viser de skælmske musikanter rundt i folkeviser, sanglege og spændende fortællinger. Inde i det store telt kan man se skyggeteater om drager, helte og mytologi, og hvis man er nysgerrig og rigtig heldig, kan man måske også finde den legende Lurifas inde i sig selv.


Louise Svane Beck - FIDDEL, SKALMEJE, SANG

Rasmus Svane Beck -  DAVUL, SANG

Nicolas Koch-Simms - DREJELIRE, DARBUKA, SANG


Se mere >>Izar Melting Pot Ensemble


Fire musikere med hver sin tilgang til musikken: Fra folkemusik, over europæisk - og arabisk klassisk musik til moderne rytmisk musik, der smelter sammen i en  musikalsk historiefortælling, fra den mørke middel-alder og frem til idag.


Med Bilal Irshed - ARABISK OUD

Magnus Maimonide - SLAGTØJ

Pernille Petersen - BLOKFLØJTER

Nicolas Koch-Simms - DREJELIRE


"The melting pot" blev i 2015 kåret som ugens album på P2


Se mere >>DuoDragóre


Med udspring i det fransk/canadisk baserede orkester La Mandragóre - som har underholdt mangt et publikum siden 1995 - sætter Duo'Dragóre to af orkestrets erfarne musikere stævne i form af Ingried Boussaroque - nu bosat i Skotland - og Nicolas Simms fra Danmark.


Duo’Dragóre tilbyder musikalsk underholdning til middelaldermarkeder; fra gade-optræden til taffelmusik med sang, musik og danse som trækker publikum med tilbage til middelalderen.

TRIO TOCIXO


"Transeuropæisk folkemusik med en giftig eftersmag"


Trio Toxico er en krydsninng imellem to østiske - og en dansk musiker. Musikken er ny men har et fast tag i tradtioernerne .


Anton Hacker - KONTRABAS, SANG

Roxanne Szankovich  -  VIOLIN, SANG

Nicolas Koch-Simms - DREJELIRE, SANG

Formidling

Hr. Oluf & Elverpigen

 

“Et sanseligt undervisningsforløb for børn i skolen og på middelaldermarkedet"


Hr. Oluf og Elverpigen er både et tilbud middelalderarrangementer og til folkeskolerklasser i disse arrangementets lokalområde.


Projektet tager udgangspunkt i læring og formidling af viden om europæisk middelalder igennem sang, dans og musik, med aktiviteter både på middelalderarrangementet og igennem besøg på lokale skoler.


Se mere  >>Kaffebordet


"Et musikalsk foredrag som kombinerer koncert og formidling i en to timers oplevelsessymfoni for alle sanser"


Med kaffen som omdrejningspunkt udforskes danskernes kulturhistorie, mens publikum får nye og spændende perspektiver på historiske tendenser og begivenheder, som har former vores samfund indtil i dag.


Nicolas Koch-Simms - DREJELIRE

Monica Schmidt Andersen - BLOKFLØJTER

Annette Herbst - FOREDRAG


Se mere  >>Troens bord


"Et musikalsk foredrag om bordets glæder og fristelser!"

I spændingsfeltet før og efter renæssancen udforkses musik, historie kultur og religion i en både spektakulær og lærerig forestilling: Iført historiske dragter og med et prægtigt højbord som kulisse fortælles om tidens traditioner i forhold til stand, tro, politik, hygiejne og meget andet.


Nicolas Koch-Simms - DREJELIRE

Monica Schmidt Andersen - BLOKFLØJTER

Annette Herbst - FOREDRAG


Se mere >>Kultur

Dronemusik Danmark

 

Foreningen Dronemusik Danmark blev til for over 10 år siden med formålet at fremme og understøtte disse unikke musikinstrumenters vækst i det danske kultur- og musikliv.

Igennem koncerter, workshops og arrangementer med fokus på videndeling og udbredelse af droneinstrumenterne har foreningen spillet en vigtig rolle i at forene og understøtte dette spirende hjørne af dansk musikliv.


Se mere  >>KulturWeb

 

Drejelire og nøgleharpe i musikskolerne

Uanset om du er begynder, let øvet eller ekspert er her et tilbud hvor du i dit eget tempo og hjemme hos dig selv kan få et godt tilrettelagt forløb med undervisning, udvikling, vejledning og sparring omkring dit spil og dit instrument.

Projektleder: Nicolas Koch-Simms


Se mere  >>Crowdfunding

 

3D-printede og laserskårede drejelirer i en instrumentbank


Instrumentbanken består af fem drejelirer, seks nøgleharper og en nordisk sækkepibe der, i samarbejde med Kulturskolen Skanderborg, vil blive taget i brug fra 2020 igennem et undervisningstilbud som vi kalder KulturWeb.


Se mere  >>Scenekunst

Deep forrest Opera Land

Operaen i Midten


Deep Forest Opera Land er en undersøgelse af, hvordan musikken, kunsten og naturen fletter sammen og påvirker krop og følelser.

Tag på opdagelse i den dybe skov og oplev skovens ro og kunst, mens du bliver mødt af skøn musik og sang fra operaens verden.


Lokation: Deep Forrest Art Land


HAMLET - Walking Hamlet
Kronborg Slot


Slottet træder i karakter som en vigtig med- og modspiIler, medens publikum bevæger sig til bastionerne, i sale, rum, kældre, slotskirke mf., hvor handlingen og replikkerne udspiller sig. Man følger stykket, der så at sige "finder sted” lige for øjnene - som en slags "renæssance-dokumentarisme", samtidig med at Kronborgs majestætiske sale, gemakker, rum og mure genlyder af historiens vingesus. Denne insisterende version understøttes yderligere af lyd- lyssætning, der driver handlingen og publikum fra sted til sted - fra scene til scene!


Musik: Fuzzy

Ide, manuskript og iscenesættelse: Chr. Steffensen

Produktion: Den Danske SkuepladsVores Vej
Odense Teater


En sen aften på Odense Teater sker noget højst uventet: En ellers harmløs monolog med skuespilleren, Kristian Holm Joensen, udvikler sig så dramatisk, at alle publikummer må forlade salen og vandre med ind i teatrets magiske univers for sammen at opleve det hele fra starten.


Koncept & iscenesættelse: Jeppe Sand

Musik: Nicolas Koch-Simms

Skuespiller: Kristian Holm JoensenEventyret om Mac the Knife


H.C.A. Festivals


Interaktivt musikteater i Odenses gader:

Hvor der igår lå en tomt butik, ligger nu Jennys saloon... Folk som  kommer ind fra gaden, bliver met ét hvirvlet ind i et westerneentyret om Jenny the Pirate og Mac the Knife.  Grænserne imellem musikere og skuespillere flyder sammen i en humoriskisk fortælling om whiskey, kærlighed og cowboys.


Koncept & produktion: Teater uden Scene


Nat på museet


Brands Kunstmuseum


Fire kunstnere & ti unge mennesker lukker sig inde en hel nat på Brandts Kunstmuseum, hvor de skal skabe en færdig teaterforestilling i en af udstillingerne på kun 24 timer.


Skuespiller: Casper Wichmann

Musiker: Nicolas Koch-Simms

Forfatter: Nikolaj Kvistgaard Johansen

Instruktør: Jeppe Sand

10 studerende fra Mulernes Legatskoles Teaterlab.


Lykkes Det?


Det skrå Teater


“…En scenekunst-udgave af Paradise Hotel…”

I fem dage lukker Det Skrå Teater en række meget forskellige kunstnere inde, der med hver deres kunstneriske evner skal være med til at skabe en færdig og samlet forestilling. Lykkes det?


koncept & produktion: Det skrå TeaterBuffo Mysterium


Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole


Mennesket sjæl blotlægges på godt og ondt i  en smuk musikalsk nyfortolkning af Vladimir Majakovskijs socialistiske stykke fra 1921. Følg en række vidt forskellige karakterer på deres rejse over jorden, i himmelen og til helvede, i en en stærk billedlig fortælling om liv, død og verdens-revolutionen.


Koncept & iscenesættelse: Jonathan Paul Cook og Anne Birch.


Keep Walking

Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole


I nutidens Japan forenes to skæbner tilfældigt: den unge Kafka Tamura, en intellektuel, der føler sig hjemme i et bibliotek og den gamle Nakata, en analfabet, der elsker naturen og kan tale med kat.

En musikdramatisk forestilling frit efter Haruki Murakamis “Kafka på stranden”


Instruktør: Peter Kunz


Copyright ©2021 Nicolas Koch-Simms